header-website-ima17-970x130

iMaintain 2017

Donderdag 16 maart vond in Rotterdam Ahoy het iMaintain jaarcongres plaats. We mogen terugblikken op een mooie dag met veel interessante inhoud rond het thema ‘Share’. De bezoekers beoordeelden de dag met een 7,1.

Enkele reacties van onze bezoekers:

  • “Goede mix van verschillende onderwerpen binnen het thema. Meeste sprekers waren duidelijk en vond ik interessant”
  • “Erg afwisselend en leuk”
  • “Prima, mooi onderwerp en enthousiaste sprekers”

 

Thema: SHARE
Delen is het nieuwe hebben. In een tijd waar schaarste aan resources, kennis en materialen groeit, wordt de kracht van het collectieve steeds groter.

In de industrie van morgen vertaalt zich dat bijvoorbeeld in een gedeelde verantwoordelijkheid voor opleiding, in open innovaties en in verrassende samenwerkingsverbanden.

iMaintain 2017, het jaarcongres van de NVDO en het iMaintain platform, gaat op zoek naar inspirerende voorbeelden en deelt die kennis.

 

bezoekers-imaintain-2017

Maintenance Manager of the Year 2017

Binne Visser, Director Production Engineering & Maintenance bij Philips Consumer Lifestyle, is uitgeroepen tot Maintenance Manager of the Year 2017. Visser zal het komende jaar het boegbeeld zijn van de Nederlandse onderhoudssector. De verkiezing is een initiatief van iMaintain en de NVDO.

nr0_7377-kopieBinne Visser (49) is een zeer gemotiveerde professional met meer dan twintig jaar ervaring in onder meer engineering, projectmanagement, supply chain management en R&D. Hij werkt bij Philips in Drachten waar scheerapparaten worden gemaakt. De beste verbetering en de droom van Visser is honderd procent voorspelbaar onderhoud. ‘Er is heel veel data, maar dat halen we nu niet allemaal uit de installaties. We hebben een data-analyse-systeem nodig dat interacties kan vinden tussen verschillende data, die je als mens niet kan zien. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van procesparameters en machine-instellingen. Als je die data kan combineren, kan je voorspellen dat als je niks doet de machine morgen stopt.’

Visser wil zich er voor inzetten om de toegevoegde waarde van onderhoud voor de businessgroep te laten zien en dat het niet alleen als kostenpost wordt gezien. ‘Het stoffige moet af van onderhoud. Onderhoud is juist zo belangrijk. Je kunt veel beïnvloeden en laten zien dat onderhoud een toegevoegde waarde heeft en een inspirerende job is. Dit doe je met de kennis die er op de vloer is en door de verantwoordelijkheid daar te leggen waar je het kan beïnvloeden. Het gaat om de juiste focus intern te leggen en extern het juiste verhaal naar de stakeholders te kunnen brengen.’

Visser nam het op tegen Michael Donders van Delicia en Dennis Braamse van LambWeston/Meijer.

Lees ook het volledige persbericht

Programma

10:30 uur  Ontvangst voor dagprogramma congres
11:00 uur  Aanvang congres
Opening door dagvoorzitters Wim Raaijen (iMaintain platform) en Peter Schokker (Koninklijke Vezet, winnaar MMY 2016)

Openingslezing Wilbert Wijns (NS), Transparante ketens. NS zoekt open relatie met treinbouwer CAF en leveranciers van technische installaties om al vanaf de ontwerpfase kennis en informatie te delen.

12:00 uur Netwerklunch

13:15 uur Aanvang middagprogramma
Jouw onderhoud, mijn onderhoud, videoverslag en interactieve discussie. Twee onderhoudsprofessionals gaan bij elkaar op bezoek. Om een kijkje in elkaars keuken te nemen en van elkaar te leren.

Lezing Gert-Jan Windhorst (Nogepa), Kennis en ervaring, een gedeelde verantwoordelijkheid.

14:45 uur  Korte break

15:15 uur  Vervolg middagprogramma
Pitches van de Maintenance Manager of the Year kandidaten

Lezing Eertwijn van den Dool (Groningen Seaports) over de samenwerkingen in Delfzijl rond de biostoominfrastructuur die onlangs in gebruik is genomen en de komst van de bioraffinaderij.

Lezing Dessa Langevoort (BASF) i.s.m. NEMO, Enthousiasme delen met wetenschap en techniek

17:00 uur  Afsluiting en netwerkborrel

18:30 uur  Avondprogramma
Diner met verkiezing van de Maintenance Manager of the Year