banner-pres17-970x130

iMaintain Prestatiemanagement 2017

Woensdag 4 oktober vond in Het Oude Magazijn in Amersfoort iMaintain Prestatiemanagement plaats, het congres van NVDO Suto en het iMaintain platform. We mogen terugblikken op een mooie dag met veel interessante inhoud rond het thema “Experience”. De bezoekers beoordeelden de dag met een 8,0.

Enkele reacties van onze bezoekers:

  • “Het was een interessant onderwerp met een goed gevuld inhoudelijk programma.”
  • “Prima georganiseerd. Uitstekende interactie van publiek tijdens en na de lezingen.”
  • “De locatie was prima, centraal gelegen in Nederland, goede bereikbaarheid en parkeergelegenheid.”

suto

imaintain_platform_logo

Thema: EXPERIENCE
Hoe belangrijk is ervaring binnen Asset Lifecycle Management?

Hoe kan ervaring bijdragen aan performance verbetering? Bij de implementatie van bestaande en nieuwe bedrijfskritische assets willen we dat ze direct optimaal presteren. Welke rol speelt de betrouwbaarheid van de asset organisatie hierin? Is ‘Smooth Introduction’ de sleutel? En geven we ageing assets een nieuw leven of gaan we uitfaseren?

iMaintain Prestatiemanagement 2017 staat in het teken van Asset Lifecycle Management. Vanuit de wetenschap en vanuit ervaring wordt gekeken naar het infaseren van nieuwe, gemodificeerde en gerenoveerde assets, het garanderen van performances en het uitfaseren van assets. Welke rol speelt ‘design for maintenance’ in de totale lifecycle? We willen controle hebben over de organisatie en de performances. Maar volgens onderzoek is één ding 100 procent voorspelbaar: er gaat altijd iets mis! Hoe ga je om met het onverwachte? Accepteren?

Om de betrouwbaarheid van de performances gedurende de totale lifecycle te kunnen garanderen, wordt het steeds belangrijker om verbanden te leggen tussen technisch, economisch, compliance, klantkant en organisatie. Hoe richt je je als asset management organisatie hierop in en welke rol speelt innovatie hierbij? En doen we geen concessies op het gebied van veiligheid?

Verder presenteert NVDO Suto de Top 10 Trends uit het Onderhoudskompas. Hoe ver zijn we met het toepassen van innovatieve technologie? Wat zijn voor onderhoud de belangrijkste kansen en uitdagingen? Het congres geeft informatie, inspiratie en praktische handvatten om in beweging te blijven.
Kom het zelf ervaren!

Programma

10:00 uur Ontvangst voor dagprogramma congres
11:00 uur Aanvang congres: presentatie van onderzoek
Opening door dagvoorzitters Laura van der Linde (iMaintain platform) en Piet van der Linden (NVDO Suto)

Toelichting op het NVDO Onderhoudskompas door Korik Alons (Accenture)

Betrouwbare Organisatie en Smooth Introduction – Professor Leo van Dongen (NS) en Jan-Jaap Moerman presenteren de resultaten van het Suto-onderzoek over de Betrouwbare Organisatie, met ook resultaten van casestudies Smooth Introduction.

12:00 uur Netwerklunch

13:15 uur Aanvang middagprogramma
Systeemgerichte Contractbeheersing bij Rijkswaterstaat – Remco Otten en Herma Zijlmans (Rijkswaterstaat)

Reliability Centered Maintenance bij Heineken – Gerben Niehof (Stork)

Strategische innovatiepartners bij de Johan Cruijff ArenA – Francesco Franchimon (directeur BAM Energy Systems)

14.45 uur Netwerkpauze

15.15 uur Vervolg programma: best practices en interactieve sessie

Introductie van de Dreamliner door Flip Martens (KLM-AirFrance)

Richard Ruitenburg (Universiteit Twente) spreekt over Asset Lifecycle Management

Toelichting op bevindingen van case studies bij NS, Tata Steel, Rijnstate ziekenhuis en Brandweer, gecombineerd met een interactief gedeelte waarbij met behulp van een debat-app direct via smartphones gestemd kan worden.

17.00 uur Afsluiting en netwerkborrel

18.15 uur Aanvang avondprogramma met diner
Lezing ‘Sturen van veiligheid bij onderhoud’ door professor Ira Helsloot (Hoogleraar Besturen van Veiligheid aan Radboud Universiteit Nijmegen)

21.30 uur Afsluiting