Techniekheld 2019

Woensdag 10 april vond in Rotterdam Ahoy tijdens de beurs Maintenance NEXT de eerste editie van de awarduitreiking Techniekheld 2019 plaats. We mogen terugblikken op een mooie eerste editie. De bezoekers beoordeelden de awarduitreiking met een 7,6.

Enkele reacties van onze bezoekers:

  • “Zeer goed initiatief. Je merkt dat het leeft binnen het bedrijf. Volgend jaar zeker weer doen!
  • ”Neem volgende keer ook wat jonge mensen in een jury, die zien zaken ook wat anders.”
  • Een prima 1ste editie, die gedurende het jaar verder gepromoot moet worden.”


DE VERKIEZING
Op de vraag wat de belangrijkste assets van een bedrijf zijn, volgt regelmatig het antwoord: de medewerkers. Terecht, want zonder goede vakmensen zijn we nergens. En de mensen die net een beetje meer doen dan van ze wordt gevraagd, zijn de ware helden, al zullen ze zichzelf nooit zo noemen. Ze doen in alle bescheidenheid gewoon hun werk.

Deze medewerkers willen we met de verkiezing van de Techniekheld in het zonnetje zetten. Woensdag 10 april werd tijdens de beurs Maintenance NEXT in Rotterdam Ahoy de Techniekheld 2019 bekend gemaakt. Het was de eerste keer dat deze prijs werd uitgereikt.

De genomineerden van 2019:

De winnaar werd bepaald op basis van internetstemmen (20 procent), de bezoekers van de awarduitreiking (20 procent) en door de jury (60 procent). De jury bestond uit:

  • Ruud van Doorn (VOMI)
  • Jacques Reijniers (Apollo Consultancy)
  • Henk Leegwater (Lexxin)

Pip van Dijk (Cabot) is Techniekheld 2019

Pip van Dijk van Cabot is tijdens de beurs Maintenance NEXT in Rotterdam Ahoy uitgeroepen tot Techniekheld 2019. Het is de eerste keer dat deze award wordt uitgereikt. De jury roemde zijn drive om altijd samen te werken en zijn sterke communicatieskills. Pip nam het op tegen Luuk de Jong (Delicia), Carsley Gorsele (Croonwolter&dros) en Meini Lutterop (Stork), volgens de jury prachtige voorbeelden van helden in de techniek.

Techniekhelden zijn technici die meer doen dan van ze wordt gevraagd, die continu bezig zijn zichzelf te verbeteren en die hun enthousiasme over weten te brengen op anderen. De verkiezing is in het leven geroepen door het iMaintain platform.

Pip van Dijk (60) is altijd bezig met techniek. Als hij klaar is bij zijn werkgever chemiebedrijf Cabot, sleutelt hij aan zijn motor of aan de oude mijnenveger van de marine die hij met zijn vereniging heeft gekocht en waar ze rondvaarten mee doen. Zijn enthousiasme en kennis over techniek brengt hij graag over op zijn (jongere) collega’s. Volgens zijn collega’s is hij een inspirerende en motiverende voorman. Lees verder…

Programma

15:45 uur Inloop en ontvangst in ‘Maintenance Theater’

16.15 uur Start awarduitreiking

17.45 uur Afsluiting met borrel en muziek

18.45 uur Einde awarduitreiking

Sponsor

vm-positief-rgb-300dpi-070915a

Onderdeel van