nieuws

Thales verdedigt Nederlands luchtruim

Publicatie

22 apr 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Thales gaat vier Smart-L early warning capability (EWC) radars voor de Koninklijke Marine en twee SMART-L EWC Ground Based (GB) radars voor de Koninklijke Luchtmacht onderhouden.

 

Het onderhoud aan de radars voor de vier Luchtverdedigings- en Commandofregatten wordt vanaf 2018 uitgevoerd in een samenwerkingsverband. Directie Materiele Instandhouding (DMI) en de scheepsbemanning voeren het reguliere onderhoud uit. Thales garandeert gedurende een periode van zestien jaar de beschikbaarheid van de benodigde onderdelen en voert in samenwerking met CZSK de onderhoudsopleidingen uit.

 

Nieuwe radars

Eind vorig jaar is de aanschaf beklonken van twee SMART-L EWC grondgebonden radarsystemen voor de luchtmacht. Deze nieuwe radars vormen net als de marineradars een bijzondere combinatie van een langeafstand rondzoekradar en de verdedigingscapaciteit tegen ballistische raketten van Thales. De systemen houden niet alleen het Nederlandse luchtruim in de gaten, maar zorgen er ook voor dat dat eventuele dreigingen vernietigd kunnen worden. Met het nu afgesloten contract is Thales heel de levensduur verantwoordelijk voor goed werkende radarsystemen. 

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.