nieuws

Thijs Wolbers en Ewoud Oskam naar EK Isoleren in Keulen

Publicatie

14 mrt 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Thijs Wolbers is werkzaam als isolatiemonteur bij Vinke Isotechniek in Deventer, collega en in Keulen teamgenoot Ewoud Oskam is isolatieplaatwerker bij Van der Linden & Veldhuis Isolatietechniek in Sas van Gent.

Met uiteenlopende isolatiematerialen zoals minerale wol, elastomeer en hardschuim bouwden de deelnemers onder tijdsdruk het perfecte isolatiesysteem. Thijs Wolbers presteerde goed over de hele linie. Op het onderdeel elastomeer maakte hij volgens de jury overtuigend het verschil. Met zijn complexe plaatwerk versloeg Ewoud Oskam de sterke concurrentie op punten.

De Nederlandse voorronde wordt georganiseerd door het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Isolatiebedrijf (Stichting OOI) onder auspiciën van de Europese koepelorganisatie FESI.

In de sector Technische Isolatie werken in Nederland ongeveer 4500 vakmensen. De energiebesparing dankzij technische industriële isolatie is meer dan 200 petajoule per jaar, het equivalent van zo’n drie miljoen huishoudens. Optimalisatie van bestaande isolatiesystemen doet daar nog eens ruim 30 petajoule bij.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.