nieuws

Tweede Kamer vijf jaar lang weg van Binnenhof door onderhoud

Publicatie

13 feb 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Wanneer ervoor wordt gekozen alles tegelijk te renoveren moet het hele complex, de Tweede en Eerste Kamer, de Raad van State en het Torentje, voor vijf jaar dicht. Maar als ervoor wordt gekozen het werk in fases uit te voeren zal de renovatie maar liefst dertien jaar duren. Dat staat in een advies van een stuurgroep onder leiding van oud-minister Liesbeth Spies.

Minister Stef Blok (Wonen) gaf de opdracht voor de verkenningen van de renovatiemogelijkheden, maar heeft nog geen budget gereserveerd. Hij wilde vanochtend in de Volkskrant nog niet reageren, omdat hij het rapport van Spies nog niet heeft gekregen. Wel liet hij weten een uitgewerkt rapport te verwachten, waarin een paar varianten komen te staan van de verbouwing, de duur en de kosten ervan.

 

De renovatie staat gepland voor 2018. Blok verwacht deze zomer alle gegevens duidelijk te hebben en een besluit te nemen. De politici zullen tijdelijk op zoek moeten naar nieuwe werkplekken. Daarvoor moeten ook nog geschikte ruimtes worden gevonden. Of de Tweede Kamer op het Binnenhof kan blijven is nog niet bekend.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.