nieuws

Veel onduidelijkheid over cijfers ongelukken met baanwerkers

Publicatie

13 jan 2014

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Directeur Piet Breedijk van RailAlert vermoedt dat dit te maken heeft met de ontbrekende meldplicht van spoorbedrijven aan ILT als het gaat om ongevallen met ‘minstens één dag verzuim’ maar ‘zonder dat er sprake is van ziekenhuisopname’. De spooraannemers en bedrijven die werken op en aan het spoor hebben met RailAlert afgesproken deze gevallen wél te melden. Breedijk: ‘Alle directies van de spooraannemers hebben hier hun handtekening onder gezet.’ Dit is opmerkelijk, omdat het ministerie van Infrastructuur en Milieu onder meer beleid maakt op basis van cijfers van ILT.

Rapport

In het rapport ‘Staat van de transportveiligheid‘ concludeert ILT dat er een toename is in het aantal gewonden onder baanwerkers. In 2012 zouden zeven baanwerkers (zie cijfers onderin het artikel) zwaargewond zijn geraakt, waar dat in 2011 twee keer gebeurde. In 2012 raakte volgens de cijfers van ILT 22 baanwerkers lichtgewond. Dat kwam in 2011 21 keer voor.

Stichting RailAlert komt met hele andere cijfers over de veiligheid van baanwerkers. De organisatie registreerde in 2012 62 ongevallen onder baanwerkers waar dat er in 2011 nog 101 keer gebeurde. RailAlert maakt in de registratie geen onderscheid tussen zwaargewond en lichtgewond, maar definieert dit onder ‘Ongeval met verzuim’. Dat betekent dat een medewerkers minstens één dag afwezig is vanwege het ongeval op de werkplek.

Meldingsplichtig

Woordvoerder Gerard Westerhof van ILT: ‘Bij ongevallen met baanwerkers heeft de werkgever de verplichting op grond van de arbeidsomstandighedenwet dit te melden als het een meldingsplichtig ongeval is. Er is sprake van een meldingsplichtig arbeidsongeval als het slachtoffer aan de gevolgen overlijdt, blijvend letsel oploopt of in een ziekenhuis moet worden opgenomen. Onder ziekenhuisopname valt ook een dagopname. Het verschil met de RailAlert-cijfers kan zitten in wat er als meldingsplichtig wordt beschouwd.’

Meten

De verschillen in meetmethoden blijven lastig, geeft Breedijk toe. Zeker nu de spoorbranche wordt verplicht om naar Europese standaarden over te gaan. ‘Daardoor kunnen de definities wijzigen, waardoor het moeilijker kan worden om een vergelijking te trekken met voorgaande jaren’, aldus de directeur.

RailAlert wil zich de komende tijd inzetten om met ILT de cijfers over ongevallen met baanwerkers gelijk te trekken.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.