nieuws

Verdubbeling aantal vacatures in Vlaamse chemie- en farmasector

Publicatie

28 jun 2018

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

opleiding

Het aantal openstaande vacatures bij Vlaamse chemie- en farmabedrijven is bijna verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Er zijn op dit moment 1.522 openstaande vacatures. Bijna veertig procent van de vacatures staat open voor pas afgestudeerden zonder werkervaring. Toch geven acht op de tien ondernemingen aan dat het alsmaar moeilijker wordt om geschikt talent aan te trekken. Dit blijkt uit een jaarlijkse enquête van essenscia vlaanderen.

Vrijwel de helft van de vacatures gaat om nieuwe banen, de andere helft zijn vervangingsvacatures om de uitstroom van oudere werknemers op te vangen. Wat het opleidingsniveau betreft, is ongeveer een derde van de banen bestemd voor technisch TSO-talent. En dan vooral uit de studierichting Chemische Procestechnieken, waarmee veel jongeren als procesoperator aan de slag kunnen.

‘De nood aan onderhoudstechnici, procesoperatoren, wetenschappers en ingenieurs is hoog, maar ook data-analisten en jongeren met specifieke kennis van ICT en elektronica zijn broodnodig. Ook in de chemie en farma spelen big data en digitalisering een sleutelrol in de optimalisering en automatisering van logistieke en productieprocessen’, zegt Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder essenscia vlaanderen.

Industrielinqs 5,2021

8 juni 2021

nieuws

Huntsman volop bezig met turnaround polyolenfabriek

AGENDA