nieuws

Voetbalrobotteam tweede op WK

Publicatie

22 jul 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Ondanks de nederlaag gaat het team met opgeheven hoofd naar huis. ‘We hebben de finale dan wel verloren, maar het was wel voor de achtste keer op rij dat we in de finale van de RoboCup stonden’, aldus teamcaptain Lotte de Koning. ‘Het blijft heel erg balen natuurlijk, vooral net na de wedstrijd hadden we er behoorlijk de pest in. Maar overall was het Chinese team gewoon heel erg goed. Dat weten we al en vooral in de finale gaan ze ervoor. Ze halen alles uit de kast.’

 

Koningsklasse

Tech United doet mee in de zogeheten ‘Middle Size League’, ook wel de ‘koningsklasse’ genoemd vanwege het spectaculaire robotvoetbal. De wedstrijden worden gespeeld door teams van vijf tegen vijf tafelhoge voetbalrobots, die geheel zelfstandig voetballen, zonder dat hier een menselijke sturing aan te pas komt. Het TU/e-team verdedigde de afgelopen dagen in het Chinese Hefei zijn wereldtitel, die het vorig jaar pakte in Brazilië. Een jaar eerder, in 2013, was concurrent Water tijdens de RoboCup in Eindhoven er met het goud vandoor gegaan.

 

Zorgrobots

De zorgrobots van Tech United, SERGIO en AMIGO, moesten in China genoegen nemen met een vierde plaats in de @Home-competitie van RoboCup. In deze klasse, waarin zorgrobots deelnemen die op termijn oudere mensen kunnen helpen langer zelfstandig te blijven wonen, werd het team vorig jaar nog tweede. Het team kampte vlak voor de finale onverwachts met opstartproblemen met de camera van SERGIO, waardoor veel kostbare tijd in de finale verloren ging.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.