nieuws

Vraag naar logistieke professionals groeit explosief: +30%

Publicatie

4 okt 2014

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

De vraag naar logistiek managers en supply chain managers steeg in het eerste kwartaal 2014 met 36 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2013. De groeiende vraag wordt veroorzaakt door een sterke stijging vanuit de industriële sector en de logistieke dienstverleners. De vraag naar operationeel planners en logistic engineers vlakte ten opzichte van het vierde kwartaal 2013 wel af, maar is met 18 procent nog steeds stevig te noemen. Dit blijkt uit de analyse Trends en Ontwikkelingen op de logistieke arbeidsmarkt 1e kwartaal  2014 van Hilbrand van der Kooi, competence director bij Yacht.

Ketenoptimalisatie moet leiden tot structurele wendbaarheid

 
Zoals blijkt uit de Nevi Purchase Manager Index nemen binnen de industrie de voorraadniveaus af en nemen de levertijden de afgelopen maanden sterk toe; een slecht signaal richting klanten en consumenten die gebaat zijn bij compleet en snel leveren. ‘Om dit probleem op te lossen wordt er bij bedrijven in de industrie gewerkt aan integraal ketenbeheer. Dit heeft een sterk aantrekkende vraag naar logistiek managers en supply chain managers tot gevolg om op efficiënte wijze de integraal ketenbeheer door te voeren en daardoor weer beter te leveren’, aldus van der Kooi.

Landelijk dekkende groei

Daar waar in het derde kwartaal van 2013 de stijgende trend vooral waarneembaar was in het zuiden van het land, zien we nu dat de vraag ontwikkeling op supply chain management vlak breed over het land verdeeld is. De regio Amsterdam en Eindhoven zijn nog steeds met kop en schouders de top regio’s voor logistiek talent. Uitbreidingsinvesteringen in de foodsector in het noorden van het land zorgen ervoor dat ook hier een toenemende vraag is naar supply chain managers.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.