nieuws

Wagenborg Offshore levert walk-to-work schip

Publicatie

22 nov 2017

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

NAM, offshore, Shell

Wagenborg Offshore heeft een zesjarig contract getekend met de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) en SHELL UK Exploration & Production (Shell UK) voor de levering van een zogenaamde ‘walk-to-work emergency response and rescue vessel’ (W2W ERRV). Dit schip zal fungeren als standby- en ondersteuningsvaartuig voor inspectie en onderhoud van de onbemande platforms in zowel Nederlandse als Britse wateren.

NAM en Shell UK werken in een gecombineerde business unit samen aan de gasproductie op de zuidelijke Noordzee. Het W2W ERRV-schip zal deze offshore-activiteiten ondersteunen. Met walk-to-work-schepen kunnen offshore-activiteiten veiliger, efficiënter, effectiever en productiever worden ondersteund, zoals reeds bewezen door het walk-to-work-schip Kroonborg. Het extra W2W ERRV-schip zal op dezelfde manier worden ingezet als Kroonborg.

Voor de levering van het schip hebben Wagenborg en Ulstein een overeenkomst getekend voor de ombouw van een standaard ‘PX121 platform supply vessel’. De PX121 beschikt over een gunstige combinatie van brandstofefficiëntie en laadvermogen en is met name geschikt voor een conversie naar andere soorten services, zoals walk-to-work of emergency response and rescue.

Op de scheepswerf Koninklijke Niestern Sander in Delfzijl zullen ongeveer tachtig medewerkers werken aan de ombouw van de PX121 naar een W2W ERRV-schip. De PX121 wordt onder andere voorzien van een extra accommodatiemodule, bewegingsgecompenseerde loopbrug en bewegingsgecompenseerde kraan om te voldoen aan de vereisten van NAM-Shell. Het schip zal in 16 weken worden verbouwd en wordt naar verwachting in maart 2018 opgeleverd aan Wagenborg Offshore. Het schip zal in eerste kwartaal 2018 operationeel zijn.

Afbeelding: Artist impression van het Walk-to Work vessel na de conversie

Bron: Wagenborg