nieuws

Wegdek viaduct Kethelplein bijna 1 meter opgekrikt

Publicatie

27 jan 2014

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Met behulp van vier vijzels op elk tussensteunpunt – een vijzel is een soort hydraulische krik – en zes vijzels op elk landhoofd is het wegdek van het viaduct over een lengte van 60 meter en een breedte van 20 meter, 90 centimeter opgetild. Het totale gewicht van het wegdek is ruim 1500 ton. Voor het opvijzelen van het wegdek is vanzelfsprekend veel kracht nodig. De ingezette vijzels kunnen, afhankelijk van het type, een kracht opnemen tot ruim 240 ton. Dit is vergelijkbaar met 240 personenauto’s.

Het wegdek blijft 9 weken in deze positie ‘hangen’. In deze periode repareert A4all het beton en vervangt zij de huidige 184 blokken van de steunpunten waar het wegdek normaliter op rust, door nieuwe. Na het afronden van deze werkzaamheden wordt het dek van het viaduct ‘afgevijzeld’ en komt deze op zijn nieuwe plek 50 millimeter hoger te liggen dan oorspronkelijk. Dit is nodig om de definitieve aansluiting met de A20 te kunnen maken. Verkeer wordt nu tijdelijk omgeleid.

Rijkswaterstaat legt met A4all 7 kilometer nieuwe snelweg aan van Delft tot aan het Kethelplein. Van de 7 kilometer wordt 2,6 kilometer van de nieuwe weg half verdiept aangelegd (vanaf Delft). Hierna volgt 1,4 kilometer verdiepte weg tot aan de bebouwing bij Vlaardingen en Schiedam. Daar verdwijnt de snelweg in een landtunnel van 2 kilometer. Hierna kruist de A4 het knooppunt Kethelplein om vervolgens aan te sluiten op de bestaande A4 naar de Beneluxtunnel en de A20.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.