nieuws

Werknemer zegt vaker ‘stop’ in een onveilige situatie

Publicatie

24 mei 2018

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

samenwerking, veiligheid

‘We willen toe naar een pro-actieve opstelling, waarbij veiligheid niet meer in procedures, maar in ieders DNA zit.’ Edwoud Eiten, Stork unit manager Regio Eemsmond, heeft een duidelijk doel voor ogen, namelijk veilig werken op het Chemie Park Delfzijl. Om dat te realiseren gaan Stork en AkzoNobel gezamenlijk optrekken in het Safety Control Panel.

De bijeenkomsten van het Panel zijn gericht op samenwerking, het delen van informatie en leren van elkaar door over bedrijfsgrenzen heen te kijken. ‘We houden de focus op nul incidenten en bewustwording van eigen gedrag om op deze manier naar een nog hoger veiligheidsniveau te komen’, legt Eiten uit. ‘We bundelen onze kennis en versterken elkaar in de bewustwording van veilig en onveilig gedrag.’

Zo is inmiddels merkbaar dat er vaker ‘stop’ wordt gezegd in een onveilige situatie. ‘Er is steeds meer begrip voor iemand die aan de bel trekt en het werk stillegt. Men wordt er niet op afgerekend. En veiligheid levert geld op. Een echt incident is altijd duurder, niet alleen in geld, maar ook in menselijk leed.’

Bekrachtigd

De samenwerking tussen AkzoNobel, Stork en de andere partners wordt bekrachtigd in een Safety Convenant, waarbij de afspraken worden vastgelegd. Dit wordt uitgewerkt door een werkgroep met medewerkers van AkzoNobel, Stork en Hertel. De verwachting is dat het Safety Convenant binnenkort door alle partijen wordt ondertekend.

Naast AkzoNobel, Stork en Hertel nemen Wagenborg Nedlift, Venko, SGS, JPB, Van Gansewinkel, BAM, Engie en Spie deel aan het Safety Control Panel.

iMaintain 8, 2019

24 september 2019

Prestatiemanagement
iMaintain Prestatiemanagement 2019: Creating Value

Wanneer 2 Oct 2019
Locatie Oranjerie Hydepark, Hydeparklaan 10, 3941 ZJ Doorn