nieuws

Bouw werkplaats voor onderhoud aan locomotieven kan beginnen

Publicatie

10 jul 2018

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

spoor, Tweede Maasvlakte

Siemens Mobility en Mitsui Rail Capital Europe (MRCE) hebben een overeenkomst met het Havenbedrijf Rotterdam getekend voor een terrein op de Tweede Maasvlakte. Op het terrein wordt een werkplaats gebouwd waar spoorwegondernemingen onderhoud aan hun locomotieven kunnen laten uitvoeren.

De twee bedrijven hebben eind maart de joint venture Locomotive Workshop Rotterdam opgericht voor het onderhoud van locomotieven en de technische dienstverlening eromheen. Vanaf 1 september kan de bouw van de werkplaats beginnen. Deze zal onderdeel worden van een Europees netwerk van onderhoudswerkplaatsen. De opening van de nieuwe werkplaats op de Maasvlakte in Rotterdam is gepland in de zomer van 2019.

Logistiek knooppunt

‘Naast het onderhoud van de MRCE-vloot gaan we ook het onderhoud van materieel van andere partijen verzorgen en met innovatieve onderhoudstechnologieën de optimale beschikbaarheid daarvan garanderen’,aldus Johannes Emmelheinz, hoofd Rail Services bij Siemens.

Dankzij de nieuwe werkplaats in Rotterdam kunnen spoorweg­ondernemingen de langetermijnplanning voor het onderhoud van hun locomotieven op de route optimaliseren. De haven is een ideale locatie voor onderhoud aan locomotieven die vanuit heel Europa arriveren. Het maakt langdurige verplaatsingen voor onderhoud overbodig, wat tijd en geld bespaart.

Rotterdam is een belangrijk logistiek knooppunt in het Europese spoorwegennet. De haven is het begin- en eindpunt van meer dan 250 wekelijkse intermodale spoorwegverbindingen. Vervoer en onderhoudsbeurten kunnen dus worden gecombineerd en op elkaar worden afgestemd. In de werkplaats vinden naast keuringen ook preventief en correctief onderhoud plaats, waaronder eenvoudige reparaties en upgrades.

iMaintain 8, 2019

24 september 2019

Prestatiemanagement
iMaintain Prestatiemanagement 2019: Creating Value

Wanneer 2 Oct 2019
Locatie Oranjerie Hydepark, Hydeparklaan 10, 3941 ZJ Doorn