nieuws

Wervingscampagne voor duizend procesoperators

Publicatie

1 jul 2019

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

Chemelot, procesoperators, wervingscampagne

Chemiepark Chemelot in Limburg wil met een grote wervingscampagne de komende tien jaar duizend procesoperators aantrekken. In deze jaren gaan veel huidige medewerkers met pensioen waardoor kennis en ervaring van die mensen verdwijnen van de site. Naast deze uitstroom zijn op het chemiepark Chemelot de nodige ontwikkelingen gaande om de ambitie, tussen nu en 2025 uit te groeien tot de meest veilige, duurzame en competitieve chemiesite van West-Europa, te bewerkstelligen. En daarvoor zijn procesoperators nodig.

De wervingscampagne is een gezamenlijk initiatief op Chemelot. De grootste inzet vindt plaats in het centraal werven en opleiden van honderden zij-instromers door middel van een leer-werk-traject. Hierbij wordt een baangarantie met prima salaris geboden, naast een kosteloze, door de overheid genormeerde, opleiding tot operator op B, en/of C-niveau.

De nauwe samenwerking tussen de acht deelnemende Chemelot bedrijven (Anqore, Arlanxeo, Borealis, DSM, Fibrant, Sabic, OCINitrogen en Vynova) en CHILL (Chemelot Innovation and Learning Labs) is het mogelijk om toekomstige medewerkers een optimaal, op de praktijk gericht, opleidingsprogramma te bieden. Zowel de theoretische als de praktische opleiding vinden op de Chemelot-site plaats. Het Chemelot Career Center, opgericht in 2017 door de gezamenlijke bedrijven om meer samen te werken als het gaat om carrière maken op Chemelot, neemt de werving van de benodigde operators voor haar rekening.

Het Vista College staat garant voor de erkende opleiding, terwijl CHILL en de deelnemende bedrijven aan deze campagne zorgdragen voor de praktijkbegeleiding en -ondersteuning.

 

iMaintain 4, 2020

9 juni 2020

interview

‘Waar doen wij nu risk based inspection voor?’

AGENDA

German Dutch Logistics Conference

15-09-2020 Mercatorhalle, Duisburg

Havencongres Rotterdam 2020

29-09-2020 LantarenVenster, Rotterdam

Safety&Health@work

30-09-2020 Rotterdam Ahoy


iMaintain 2020

Wanneer 18 Sep 2020
Locatie Tata Steel Congrescentrum, Wenckebachstraat 1, 1951 JZ Velsen-Noord