nieuws

Witteveen+Bos onderzoekt nieuwe haven in Colombia

Publicatie

22 jul 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Er is behoefte aan extra capaciteit voor zowel maritieme overslag als overslag vanaf de rivier van natte- en droge bulkgoederen en containers. Ook moet de haven ruimte bieden voor opslag. Witteveen+Bos werkt in deze opdracht samen met onderaannemers MARIN (maritiem onderzoeksinstituut) en Antea Group Colombia.

 

Barranquilla is als hoofdstad van het departement Atlántico een van de grootste steden van Colombia aan de Caribische Zee en een zeer belangrijke havenstad. De stad met 1,1 miljoen inwoners heeft op het moment nabij de monding van de rivier Magdalena nog geen haven, daarom wordt onderzocht wat de mogelijkheden voor een haven aan de oostelijke oever van de rivier zijn.

 

De nieuwe haven moet in totaal 134 hectare groot worden en geschikt zijn voor zowel binnenvaartschepen als zeeschepen. In de eerste fase van het project voert Witteveen+Bos onderzoek uit naar de technische haalbaarheid, onderbouwd door hydrodynamische modellering en een simulatie om de nautische veiligheid van het plan aan te tonen. Na afronding van deze opdracht, naar verwachting in oktober 2016, volgt het detailontwerp van de haven. Experts van Witteveen+Bos op het gebied van masterplanning, hydraulische modellering en havenconstructies voeren deze opdracht deels vanuit Nederland en deels vanuit Colombia uit.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.