nieuws

Yokogawa geeft Britse gasopslag upgrade

Publicatie

29 aug 2013

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Yokogawa zal onder meer een geïntegreerd besturings- en veiligheidssysteem leveren dat gecombineerd wordt met een metering-oplossing. De opdracht omvat de levering en installatie van Yokogawa’s CENTUM VP geïntegreerde productiebesturingssysteem voor het besturen van de gascompressoren. Verder wordt het ProSafe-RS geïntegreerde veiligheidssysteem geleverd dat bijdraagt aan de procesveiligheid op de locatie.

De Atwick gasopslagfaciliteit omvat negen handgemaakte zoutholten in een ondergrondse zoutlaag op 1,8 km diepte, waar 325 miljoen kubieke meter gas kan worden opgeslagen. Gas wordt geïmporteerd naar deze site en in de zoutholten geïnjecteerd. Op het moment dat het nodig is, wordt het gas aan de holten onttrokken, gedroogd en geëxporteerd naar het nationale transportnetwerk. De British Geological Survey verklaart hierover: ‘Vergeleken met bovengrondse tankopslagfaciliteiten biedt ondergrondse gasopslag aanzienlijk grotere en goedkopere opslagvolumes. Wanneer ze zorgvuldig worden gebouwd en bewaakt, bieden ze bovendien meer veiligheid.’

Het contract is onderdeel van een SSE-project waarmee de levensduur van de site wordt verlengd en het geschikt wordt gemaakt voor peak shaving en lange termijn opslag door verbeterde besturing, compressie en metering. Door de verouderde besturingssystemen te vervangen door moderne en beter te onderhouden en te ondersteunen besturings- en veiligheidssystemen, wordt de levensvatbaarheid en de commerciële beschikbaarheid van de opslagfaciliteit voor de toekomst veilig gesteld.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.