nieuws

Zes miljoen euro voor fieldlab Campione

Publicatie

23 jul 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Het Operationeel Programma Zuid-Nederland 2007-2013 is een Europees subsidieprogramma voor de provincies Zeeland, Limburg en Noord-Brabant. De totale investering voor Campione is 12 miljoen euro. De gemeente Tilburg en de gemeente Rijen zijn medefinancier. De beoogde locatie voor Campione is Aerospace en Maintenance Campus Gilze-Rijen.

 

Met het Fieldlab ontstaat een unieke faciliteit voor bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen waarmee in een veilige en makkelijk toegankelijke omgeving geëxperimenteerd kan worden met de nieuwste technieken, de laatste innovaties op het gebied van condition monitoring en big data kunnen worden gedemonstreerd en personeel opgeleid en getraind kan worden.

 

Het Fieldlab wordt aangesloten op de verschillende Living Labs bij de deelnemende chemieconcerns en de procesindustrie. Daarbij is Condition Based Maintenance een hoofdthema, maar wordt via betrokken onderwijsinstellingen en het Human Factor DAFlab van Tilburg University direct aandacht geschonken aan de menselijke aspecten.

 

Naar verwachting opent minister Kamp in het najaar de eerste onderdelen van het fieldlab.

 

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.