nieuws

Ziekteverzuim binnen onderhoudssector laag

Publicatie

27 aug 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Met 3,6 procent is het ziekteverzuim binnen de onderhoudssector in de procesindustrie het hoogst. Onroerend goed scoort met 1,9 procent ziekteverzuim het laagst. Ongeveer vier procent van de werkzame bevolking in Nederland is actief in de onderhoudssector.

 

Welzijn

Het lage ziekteverzuim van onderhoudsprofessionals houdt mogelijk verband met de economische situatie en het feit dat meer mensen zich zorgen maken om het behoud van hun baan. Daarnaast krijgen onderhoudsbedrijven steeds meer aandacht voor “work-life balance” en het welzijn van de werknemers.

Een andere reden voor het lagere ziekteverzuim kan een verhoogd aantal zzp’ers zijn. Immers, deze groep wordt (meestal) niet als ziek aangemerkt door werkgevers. Ze worden in geval van ziekte niet ingehuurd. Ook wordt aan de werkgeverskant steeds meer aandacht besteed aan R&IE. Met een Risico Inventarisatie Evaluatie worden de mogelijke gezondheids- en veiligheidsrisico's op de werkplek of in het bedrijf preventief beoordeeld. Het plan van aanpak is een verplicht onderdeel van de RI&E, zoals staat in de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet).

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.