nieuws

ZOMERBLOG: Er zijn niet veel kleine hoekjes meer

Publicatie

7 sep 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Het drijvende dak werd nog in de nacht afgezonken, totdat het op speciale palen in de tank rustte. Om de stankoverlast meteen aan te pakken, heeft de brandweer een laag schuim op het nafta gespoten. Zodoende komt er geen geur meer vrij. Regelmatig moet de schuimlaag worden aangevuld. Tegelijkertijd wordt momenteel de tank leeggehaald. Of de hitte van de dag had meegespeeld, is nog onduidelijk. Mogelijk was het gewoon toeval dat het de dag ervoor die warme donderdag van begin juli was. In Limburg 38 graden Celsius. Maar met dat een ongeluk soms in een klein hoekje zit, kom je tegenwoordig niet meer weg. Met moderne diagnostische technologie en meet- en regeltechniek, zijn processen steeds beter in de gaten te houden. De oorzaak van het kantelende dak zal vermoedelijk snel te achterhalen zijn. Wat wel goed is, is dat er heel snel op de situatie is gereageerd en de overlast binnen een nacht was verholpen.

 

Drukopbouw

Toch zou je graag wel snel de oorzaak willen weten in dergelijke gevallen. En zeker als het om ernstigere incidenten gaat. Het blijft bijzonder dat officiele rapporten zo lang op zich laten wachten. Zoals die over de ontploffing bij Shell Moerdijk vorig jaar. Op 3 juni 2014 zorgde een – voor Shell onbekende –  chemische reactie voor extra gasvorming en drukopbouw in de installatie, die niet meer afgevoerd konden worden. Dit resulteerde in een toestand waarbij de druk uiteindelijk zo snel opliep dat de situatie onbeheersbaar werd. De installatie explodeerde, gevolgd door een grote brand. Twee personen raakten gewond.

 

Onverwacht

In het rapport van de Onderzoekraad voor Veiligheid dat deze week verscheen wordt de reactie tussen ethylbenzeen en de katalysator als de fysieke oorzaak aangewezen. van het incident. Volgens Shell een bevestiging van haar eigen onderzoek dat het om een 'onverwachte' reactie ging. Vooral bij dat woordje 'onverwacht' blijf ik steken. Alsof het ongeluk uit een klein, onverwacht hoekje komt. De vraag is of je dat tegenwoordig met alle kennis en technologie nog met droge ogen mag beweren… Daarmee lijkt het concern bovendien een deel van het onderzoeksrapport te negeren. De explosie bij Shell Moerdijk gebeurde tijdens het opwarmen van de installatie na een onderhoudsbeurt. Onderhoud staat bekend als een risicovol proces, waarvoor een deugdelijke veiligheidsanalyse noodzakelijk is. Shell heeft het opwarmproces de afgelopen 35 jaar echter niet diepgaand onderzocht, ook niet bij het doorvoeren van wijzigingen in de installatie of van grondstoffen. Hierdoor had Shell geen zicht op de risico’s die daardoor ontstonden en konden medewerkers niet goed geïnstrueerd aan de slag.

Tsja, als je te weinig onderzoekt, komt zo'n reactie en een ontploffing altijd onverwacht… Dan kun je proberen te verschuilen achter of in kleine hoekjes. Maar als die er niet meer zijn?

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.