nieuws

Zware explosie bij BASF Ludwigshafen

Publicatie

17 okt 2016

Auteur

Dagmar Aarts

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

BASF, veiligheid

Update 18 oktober 2016

Bij een zware explosie bij chemiebedrijf BASF in het Duitse Ludwigshafen zijn maandagochtend twee medewerkers overleden, acht personen raakten ernstig gewond en zeventien lichtgewond. Daarnaast wordt nog een persoon vermist. Na de explosie brak brand uit.

De explosie gebeurde bij werk aan een pijpleiding. Er ontstonden secundaire branden aan onder andere leidingen met etheen en propeen. Er was zichtbare rookontwikkeling. Uit veiligheidsoverwegingen is de productie in de steamcrackerinstallatie en enkele andere productie-installaties teruggeschroefd.

Omwonenden wordt geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Het concern zegt bezig te zijn met onderzoek naar de oorzaak van de explosie.

Ook bij BASF in Lampertheim (Duitsland) vond maandagochtend een explosie plaats. Dit gebeurde in een filter. Vier mensen raakten gewond en zijn met spoed naar een ziekenhuis gebracht. De installatie waar additieven voor kunststoffen wordt gemaakt, werd stilgelegd.

Metingen op het terrein toonden geen verhoogde waarden aan voor de omgeving. De precieze oorzaak wordt nog onderzocht. De bevoegde autoriteiten zijn in kennis gesteld.

Fotocredit: BASF

Industrielinqs 8, 2021

21 september 2021

nieuws

Arcadis ontmantelt 28 gaswinlocaties van NAM

AGENDA

Webinar: Waste Heat Recovery For Industrial Processes

30-09-2021

Safety Event

17-11-2021 1931 Congrescentrum, Den Bosch

iMaintain Techport
iMaintain Techport 2021

Wanneer 7 Oct 2021
Locatie Tata Steel Velsen / Online