nieuws

Zweefbaanstation gereconstrueerd

Publicatie

7 jan 2014

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

De zweefbaan in Wuppertal, sinds 1 maart 1901 in bedrijf, wordt op de nieuwste stand van de techniek gebracht. Onder andere het station Werther Brücke in de wijk Barmen werd gesaneerd: na 111 jaar had roest zich zodanig uitgebreid dat het bouwwerk in de herfst van 2012 stuk voor stuk werd gedemonteerd. Aan de wederopbouw werkte het staalbedrijf Queck in Düren mee. "Zoals bij een reusachtige 3D-puzzel hebben wij in onze fabriek meer dan vijfduizend plaatstalen en stalen onderdelen naar historisch voorbeeld voorbereid", zegt projectleider Volker Laufenberg.

Sanering ter plaatse kwam niet in aanmerking omdat ettelijke onderdelen van de oude gevelconstructie door roest waren weggevreten. "We hadden het nieuwe station natuurlijk ook helemaal volgens de huidige standaards kunnen lassen en schroeven", zegt Laufenberg. "Maar monumentenzorg stelde dat de gevelelementen getrouw naar het origineel moesten worden gereconstrueerd." Op zichtbare onderdelen mochten geen bouten, schroefdraden of lasnaden te zien zijn want die kende men toen nog niet.

 

Klinknagelverbindingen voor stalen sierlijsten

De oplossing lag bij de klinknagels: Om zo dicht mogelijk bij het originele jugendstilbouwwerk te blijven waren ongeveer 21.000 klinknagelverbindingen nodig waarmee onder andere de massieve stalen sierlijsten op de plaatstalen bekledingsplaten werden geplaatst. Het geschikte gereedschap vond Queck bij Atlas Copco Tools. Deze aanbieder levert zijn persluchtklinkhamers vooral aan de luchtvaartindustrie, waar het klinken tot op de dag van vandaag tot de belangrijkste verbindingstechnieken behoort.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.